Hoeveelheid
Speltvlokken
Spelt is een oude graansoort van een superieure kwaliteit. Het is verfijnd van smaak. Spelt bleef aanvankelijk tot de Zwitserse Zwabische streken beperkt. Plaatsen als Dinkelbühl of Dinkelacker getuigen hiervan. (Dinkel is de Duitse naam voor spelt.) De oogst is wisselend. Spelt kan niet goed tegen kunstmest (het wordt dan te lang). Aangezien bij de biologische teelt geen kunstmest gebruikt wordt, is spelt een ideaal gewas om biologisch te telen. De korrel blijft zitten in de gesloten kafjes en moet daarom net als haver en gerst 'gepeld' worden. Spelt bevat veel gluten en is dus goed geschikt voor brood en gebak.
Voor mensen met een tarwe-intolerantie kan spelt een uitkomst bieden.
De kooktijd van de speltvlokken bedraagt 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.
Ingrediënten: Spelt vlokken
Allergenen informatie: Kan mogelijk sporen bevatten van: gluten, noten, pinda’s en sesam.
Ten minste houdbaar tot: 6 maanden na aankoop
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100gr of 100ml
Energie: | 1435 / 340 | KJ / kcal |
Vetten: | 2.4 | g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren: | 0.5 | g/100 g |
Koolhydraten: | 59.5 | g/100 g |
Waarvan suikers: | 6.8 | g/100 g |
Eiwitten: | 14.6 | g/100 g |
Zout: | 0.020 | g/100 g |